Baby fotografering – Mit Første År

Baby fotografering er en skøn måde at se sit barn vokse op og det første år er utroligt at opleve.

Når man skal have fotograferet sit barn i sin opvækst, kræver det en fotograf med solid erfaring indenfor baby fotografering. Jeg har fotograferet børn i mange år og de første børn som jeg fotograferede er allerede voksne.

I de første 3 måneder sker der en meget stor udvikling i barnets bevidsthed og fysiske udvikling. Her er det vigtigt at være tæt på i forløbet og få de bedste billeder af jeres barn.

Se også mine gallerier med Mit Første År og Børn/Teenagere

Børn er svære at fotografere

Fotografering af børn foregår på deres præmisser, punktum! Hvis de har en dårlig dag eller er utilpasse, så er det svært at få noget godt ud af fotograferingen. Hos mig kan I altid komme igen hvis fotograferingen ikke går efter planen. Helt uden beregning! På den anden side, så giver børn dig alt og helt uden filter!

Derfor er det en fornøjelse at fotografere børn, da de reagerer spontant på hvad der sker i deres nærhed. Som mangeårig børnefotograf har jeg mange tricks i ærmet til at få det bedste ud af situationen i studiet. Heldigvis “hopper” de fleste af dem på mine tricks.

Børn kræver nogle gange masser af tålmodighed og særligt når de bliver lidt ældre. Andre gange kommer de ind i studiet og giver alt hvad de har til kameraet, og det hele er overstået på ganske få minutter.

Hvornår kan din baby hvad?

Det er en stor og ofte livsændrende begivenhed at få et barn ind i familien. Her kan du læse lidt om hvad dit barn kan i forskellige aldre. Der er overlap mellem de forskellige stadier og ikke to børn er ens. Dette er en generel betragtning af børns adfærd og kunnen.

Babyfotografering 1. – 4. uge

I de første uger af barnets liv kan du begynde at se det ”ubevidste” smil, når der er mennesker i nærheden. Barnet sover meget i disse uger. Spædbørn kan have gulsot de første uger og den kan fjernes i fotoredigeringen, hvis det ønskes.

Det er normalt, at barnets hud er dækket med små, fine dun. De kaldes lanugohår og forsvinder i løbet af det første leveår.

De første uger kan barnets hud være tør og den skaller af – særligt på hænder og fødder. Et bumselignende udslæt (hormon udslæt) ses hos mange nyfødte i de første uger.

Barnet kan se fra fødslen. De fleste forældre kan få kortvarig øjenkontakt med det nyfødte barn forudsat at afstanden er 20-25 cm, og at barnet er mæt og udhvilet. 

Baby 6 uger

Først når barnet er omkring seks uger gammel, er det synet af det menneskelige ansigt, der får barnet til at smile.

Baby 1 måned

Barnet kan måske på dette tidspunkt ligge på maven og løfte hovedet en lille smule af gangen.

Jeg har haft enkelte børn på 5 – 6 uger som kunne løfte og holde hovedet i længere tid. Men det er langt fra normen når det sker.

Baby 2 måneder

Barnet kan måske på dette tidspunkt gribe bevidst efter genstande.

Barnet støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget. (mellem 2 – 3 måneder)

Baby 3 måneder

Baby kan måske på dette tidspunkt vende fra mave til ryg eller fra ryg til mave. Nu kræver det ekstra opmærksomhed fra forældre og fotograf, så der ikke ske uheld.

Baby 4 måneder

Barnet kan fra de er 4 – 9 måneder sidde med støtte og selv holde sit hoved i siddende stilling.

Baby 5 måneder

Hvis barnet får hjælp til at sætte sig op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin balance.

Baby 6 måneder

Barnet selv så småt at stå selv ved støtte og de putter alting i munden.

Baby 7 måneder

Sidder uden støtte i kortere perioder.

Baby 8 måneder

Kan stå med støtte fra en voksen.

Baby 9 måneder

Står selv med støtte fra et møbel eller andet.

Baby 10 måneder

Barnet har lært at kravle og nu går det stærkt når vi tager billeder, for barnet bliver sjældent det samme sted lang tid ad gangen.

Baby 11 måneder

Barnet tager de første skridt med håndstøtte fra forældrene.

Baby 1 år

Barnet begynder at gå rundt ved møblerne. Her kommer der dejlige fotos af barnet og det er tid til at lave en lagkage til fødselsdagen.

Gravid kvinde i sort-hvid

Gravidfotografering hører også med

En gravid kvinde med en stor mave er altid flot. Derfor bør du også overveje at komme i studiet i slutning af tredje trimester. Det er bedst at blive fotograferet inden barnet vender sig og maven begynder at falde.

Mange tager deres ældre børn og mand med til fotografering og sammen skaber vi den rigtige stemning. Der skal også være plads til et familiebillede.

I den ene af mine Mit Første År-pakker følger der gravid fotografering med udover de 12 fotograferinger.

Fortsæt at få taget fotos når barnet bliver ældre

Når jeres barn bliver ældre er det rart at få taget professionelle fotos af barnet. Udskift babyfotografering med Børnefotografering hvor der sker endnu mere sjovt i børnenes liv.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.