Kildall Fotografi logoKontakt
Kildall Fotografi logo
Kontakt

Børnefotograf - værd at vide inden I kommer i fotostudiet

Børnefotograf - værd at vide inden I kommer i fotostudiet

Værd at vide inden i beslutter jer for børnefotografering

Børnefotograf – er det et barn som fotograferer eller en voksen som fotograferer børn? Jeg holder mig til det sidste for det ved jeg mest om.

Jeg er børnefotograf – en fotograf som fotograferer børn. Jeg kalder også mig selv for familiefotograf, da jeg fotograferer familier og mennesker generelt.

Se også gallerier med børn og portrætfotografering

Børnefotografering er noget helt særligt

At fotografere børn er en helt særlig disciplin – særligt de yngste under børnehavealderen. Du kan ikke argumentere med et barn på 2½ år og det skal man heller ikke.

Når jeg fotograferer børn fra 10 måneder til fire år, så er det klart, at det foregår på børnenes betingelser. Det betyder at fotograf og forældre skal ned i børnehøjde – helt bogstaveligt.

Hvorfor i børnehøjde?

Der er et par gode grunde til at vi er i højde med børnene.

Den første er at se verden fra børnenes perspektiv. Det giver bedre billeder og et perspektiv vi måske har glemt som voksne. Alle voksne burde, bare en gang imellem, lægge sig helt ned på gulvet og se verden fra et barns perspektiv … det er faktisk sjovt.

Baby i kurv – i øjenhøjde

Den anden gode grund til at alle er i børnehøjde er, at barnet naturligt vil kigge efter forældrene. Hvis en forælder står op bagved fotografen, vil barnet kigge op til forælderen. Det kan se pudsigt ud når barnet kigger ud af billedet. Derfor bør alle være i samme øjenhøjde som fotografen.

Børnene bestemmer (næsten) alt!

Når jeg fotograferer de yngste, kan det ikke nytte at argumentere eller forklare hvad jeg vil have dem til. For sådan fungerer det ikke i den alder. Det bedste råd er at spille på børnenes banehalvdel – at lade dem lege, være sig selv og gøre hvad der falder dem ind.

Som voksen kan man nå langt med at påvirke de yngste og lege sammen med dem. På den måde kan vi opnå de resultater man ønsker … men det er ikke altid de hopper på fotografens mange tricks.

Et godt råd er at tage legetøj, tøjdyr/bamser eller noget barnet er rigtig glad for med i studiet. Jeg er en rigtig “legeonkel” og elsker at lege med børnene og være ham den skøre klovn. Det er noget som bringer smilet frem hos de yngste og får dem til at glemme at de skal fotograferes.

Image

Nej, det er ikke farligt hos fotografen!

Mange forældre taler om at de skal til fotografen hjemme inden de kommer i studiet, og det er en god idé. Desværre har mange voksne et udtryk som man skal undgå at bruge: “Det er ikke farligt“.

Problemet er at de fleste børn hører ikke det lille ord; ikke! I stedet hører de, at det er farligt og er i forsvarsposition når de kommer ind i studiet. Det er et skidt udgangspunkt og det kræver ofte en del tid at overbevise dem om det modsatte. Det er heller ikke altid det lykkes!

En anden variant af udtrykket er: “Det gør ikke ondt!“. Gæt hvad barnet hører her … ja, du har nok fanget pointen. Jeg ved at forældre siger det i bedste mening, men min erfaring som børnefotograf fortæller, at det er udtryk man skal undgå når man skal til fotografen. Fortæl barnet at de skal noget sjov og at de skal møde en sjov mand som laver masser af skægge ting, og som vil lege med dem.

Børn går også kolde!

Når du skal i studiet med dit barn, skal du overveje hvilket tidspunkt I kommer på. Når barnet har haft en “arbejdsdag” i dagpleje, vuggestue eller børnehaven, så er de trætte og trænger til at slappe af. Måske er tidspunktet efter daginstitution ikke det optimale hvis alle skal have en god oplevelse.

Hvis I rammer den berygtede “ulvetime” så er det sikkert, at der ikke skal meget til før end barnet ikke gider at samarbejde, lege eller opholde sig i studiet.

Børn er meget fintfølende og mærker omgående hvis forældrene er stressede eller forsøger at presse dem til noget som de måske ikke har lyst til. Lad ikke din stress eller arbejdsdag smitte af på barnet.

Det er en god idé at tage mad og drikke med til børnene. Det kan ofte udrette små mirakler hvis der er lidt lækkert at komme i munden.

Image

Fotografering i studie eller i naturen?

Man behøver ikke at tage fotos af børnene i studiet. Jeg har et mobilt fotostudie og rykker gerne ud i naturen eller kommer hjem til jer. Ofte kan fotografering væk fra studiet være med til at skabe tryghed for barnet.

Måske har I et yndlingssted som er perfekt til fotografering? Jeg kører gerne ud og fotograferer jer væk fra studiet.

Spar penge på månedsbilleder og skolefoto

Når du skal have fotograferet dit barn, bør du overveje om I kommer mere end en gang. Hvis I kommer fire gange eller flere er der meget at spare.

Det kan hurtigt betale sig at komme til en fotograf. Hvis dine børn får taget skolefotos, kan den endelige regning hurtigt blive stor. Hos mig kan I være flere på samme foto uden det koster ekstra.

Jeg bruger 10 gange så lang tid på fotografering sammenlignet med skolefotografen. Det giver bare bedre resultater og I får mange fotos at vælge blandt.

Spar mange penge på fotografering

Din største fordel er, at du efterfølgende kan printe de digitale foto filer lige så mange gange du lyster. Det får prisen pr. billede til at falde meget hurtigt. Så her får du rigtig meget for din penge.

Det er også muligt at begynde med gravidfotografering og efterfølgende få lavet Mit Første År-fotografering.

Jeg har lavet ananas i egen juice og skrevet en artikel om fotografen Jørn Kildall ...

Her på hjemmesiden kan du finde gallerier med fotografier af børn. Se min prisliste for fotografering af børn og bestille tid til fotografering.

Kildall Fotografi logo

Du vil ikke fortryde det!

Kildall Fotografi

Smedegade 4

8752 Østbirk

Telefon: 29 46 36 56

MobilePay 83712

Arbejdernes Landsbank 5343 0247301

CVR: 29569592